T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / MERAM - Sefaköy İlkokulu

Okulumuzda Covid-19 Kapsamında Alınan Tedbirler

 COVİD-19 TEDBİRLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZ

COVID-19'un bulaşma yolu damlacık ve temas yoluyla olduğu konu ile ilgili uzmanlar tarafından sık sık dile getirilmektedir. Eğitim öğretim etkinliklerinin öğrenci, öğretmen ve velilerin etkileşimleri ile gerçekleştiği okullar COVID-19 bulaşma açısından riskli olması nedeniyle, ülkemizde 2020 Mart ayı itibari ile eğitim öğretime ara verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımızca yapılan düzenlemeler ile 21 Eylül 2020 tarihi itibari ile okullarda kısmi olarak yüz yüze eğitim öğretim çalışmaları başlatılması planlanmaktadır.

Sefaköy İlkokulu olarak, okulumuzda COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek hatta tamamen ortadan kaldırmak için elimizdeki imanlar ölçüsünde;

Temmuz ayında okul binamızın dış ve iç cephesinin boyanması işini tamamladık.

Derslik ve koridorların temizliğini titizlikle yaptık.

Okul binasının girişleri ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ile ilgili bilgilendirme afişlerini astık.

Yaptığımız veli toplantılarında öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiği ile ilgili velilerimizi bilgilendirdik.

Okul binası girişleri ve içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurmak için gerekli teminleri yaptık.

Öğrencilerimizin sınıflarında mesafeli (en az 1 metre )oturmalarına yönelik çalışmalarımızı tamamladık.

Fakat bilinmesi gerekir ki sadece okul binasında alınacak tedbirler paydaşlarımızın covid-19 bulaşma riskini sadece bir süreliğine düşürür. Bu konuda öncelikle öğretmenlerimiz, öğrenciler ve velilerimizin üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları titizlikle yerine getirmeleri gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.09.2020 - Güncelleme: 16.09.2020 14:01 - Görüntülenme: 575
  Beğen | 0  kişi beğendi